En bilforhandlers bedste ven

Rigtig mange bilforhandlere oplever omkostningstunge problemer med fugle. Når fuglene flyver ind over udstillingsbilerne, resulterer det ofte i at fuglenes efterladenskaber lander på bilerne.

Fugle er af naturen ikke blevet udstyret med en blære. Det betyder, at en fugleklat er en blanding af fugletis og fugleekskrementer. Derfor er fugleklatten meget syrlig – og potentielt skadelig for bilernes lakering.

Er fugleklatten ekstra syrlig og agressiv, kan en bil tage skade på blot 4-5 timer. Særligt varme biler er modtagelige over for syren fra fugleklatter. Så pas især på i sommermånederne, hvor bilerne er særligt udsat.

Spar tid, energi og penge med BirdAlert™

Bilsælgerens vigtigste redskab er udstillingsbilerne. Udstillingsbilerne som står helt nye, velduftende og rene. Kommer der først fugleklatter på bilerne og lakken tager skade, er bilen ikke længere attraktiv for køber – og forhandleren må bruge tid, energi og penge på igen at få lakken til at skinne som før.

Og dagen efter kan man så starte forfra…

Alt dette kan undgås med BirdAlert™. BirdAlert™ reagerer, straks fuglene ankommer. BirdAlert™ holder området frit, så de skadevoldende fugle ikke nærmer sig området eller når at etablere sig.

BirdAlert™ opdager tilstedeværelsen af fugle og skræmmer dem væk

Ud fra deres unikke lyd identificerer BirdAlert™ øjeblikkeligt fuglearterne måge, råge, gås eller stær. Inden for få sekunder vil de ankomne fugle blive mødt af sekvenser af artsspecifikke skræmmelyde – evt. sammen med andre tilkoblede skræmmeværktøjer. Og du kan se, hvad du undgår for pengene: Den gratis BirdAlert-app kan vise på din telefon hvor tit, der har været fugle tilstede, og hvornår.

Blandt andet har Ejner Hessel i Nørresundby, Albertslund og Ringsted har haft stor succes med BirdAlert

Gode råd til at beskytte din bil bedst muligt mod fugleklatter

  • Vask fugleklatterne væk, så snart du har chancen. Brug almindeligt vand og sæbe, da det neutraliserer syren.
  • Er du ikke i nærheden af vaskegrej så find noget vand, der kan opløse noget af fugleklatten. Jo mindre koncentrationen af syre er, desto mindre er også chancen for lakskader.
  • Forsøg aldrig at fjerne fugleklatten med en tør klud. En tør fugleklat fungerer som slibemiddel, og du kan ende med ridser i lakken.
  • Vask din bil regelmæssigt. Hvis bilen er snavset binder klatterne bedre, og kombinationen af snavs og fulgeklatter kan give endnu større skader.
  • Sørg for at give bil en lakforsegling en gang om året, da det beskytter lakken.
  • Vask bilen jævnligt med et produkt der indeholder voks – fx autoshampoo.
  • Husk på, at en vask med voksbehandling i en vaskehal ikke er en grundbehandling, men en generel overfladebehandling. En dyr vask med voksbehandling er ikke nødvendigvis pengene værd.
  • Hvis uheldet har været ude, kan du være heldig, at det kun er i overfladen. I det tilfælde kan skaden næsten poleres væk med autopolish.
  • Hvis du vil være helt sikker på at undgå skader, er de kun to ting at gøre: 1) Pak bilen ind i folie som på bl.a. taxier 2) Dæk bilen til med overtræk eller kør den i garage.