Frugt og bær

Skadevoldende fugles tilstedeværelse skaber store tab i frugt, – og bær industrien. Risikoen for fugleangreb er højst lige før høst. Men det er vigtigt at sætte ind før særligt råger og stære når at etablere sig. (Har de først bygget rede, er det typisk først muligt at skræmme dem væk, når ynglesæsonen er ovre.) BirdAlert® reagerer, straks fuglene ankommer. Lad BirdAlert® holde området frit, så de skadevoldende fugle ikke når at etablere sig. Og du slipper for at afgive en del af høsten til flyvende fjender.

Pas på dine afgrøder

I Danmark lever rigtig mange mennesker af at dyrke afgrøder – enten i, på eller over jorden. Særligt afgrøderne som dyrkes på og over jorden er udsatte for sultne fugle. Fuglene spotter afgrøderne på lang afstand og ofte samles de i store flokke til et lækkert “gratis” måltid. Men for landmanden der lever af afgrøderne, er det ikke et gratis måltid. Landmænd oplever hvert eneste år store økonomiske tab pga. fugle. Desuden lever vi i en tid, hvor madspild forsøges nedsat og mindsket, hvorfor det i særlig høj grad er ærgerligt at se sine afgrøder blive spist af utaknemmelige fugle.

Opdager tilstedeværelsen af fugle og skræmmer dem væk

Ud fra deres unikke lyd identificerer BirdAlert® øjeblikkeligt fuglearterne måge, råge, gås eller stær. Inden for få sekunder vil de ankomne fugle blive mødt af sekvenser af artsspecifikke skræmmelyde – evt. sammen med andre tilkoblede skræmmeværktøjer. Og du kan se, hvad du undgår for pengene: Den gratis BirdAlert-app kan vise på din telefon hvor tit, der har været fugle tilstede, og hvornår.

Referencer  

Før vi fik Animan, oplevede vi store problemer med måger og at holde fjerene ude af vores lagerhaller. Det var et problem i forhold til fødevaresikkerheden. Animan har gjort, at vi ikke længere oplever problemer med fugle og redder på taget.
Claus Willesen, Dansk Supermarked, Aarhus
Vi har gode erfaringer med BirdAlert®. Vi bruger BirdAlert® til at holde gæs og råger væk fra vores marker. Vores marker bliver brugt til forsøg med nye sorter hvor det er fatalt hvis gæs eller råger forsager skader på afgrøderne. derfor beskytter vi markerne med BirdAlert®
Olav Høegh, VKST Field Trials
Vi startede med at købe 3 BirdAlerts for at afprøve det ved 3 af vores afdelinger. Vi er glade for BirdAlert og den har god effekt med at holde måger og råger væk. Efterfølgende har vi købt yderlige BirdAlerts til flere af vores lokationer.
Morten Christensen, Ejner Hessel A/S
Vi har afprøvet BirdAlert i en af vores juletræskulturer, og vi har haft stor fornøjelse af boxen - vores skader er blevet halveret, og jeg kan kun anbefale BirdAlert.
Jes Nielsen, Clausholm Slot
Jeg plejede at tabe op til 15% af mine afgrøder før jeg købte Animan 3. Med Animan 3 blev mit tab reduceret til mindre end det halve. Animan var en god investering allerede efter første sæson.
Orla Jensen, Landbrug, Svendborg
Animan var en god investering og jeg ser frem til BirdAlert.
Peter Jensen, Skive
Jeg kan kun anbefale det, da det foregår på en human måde, det stresser fuglene og det kan bruges i en lang sæson. Kombinationen har fungeret rigtig fint for os.
Adm. Direktør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord
Oplevelsen har været utrolig positiv, der er ikke nogen der lægger mærke til, at de står der. Vi har kun hørt fuglestemmer engang imellem, og det har sådan set været det.
Torben Brødbæk, Økologisk majs-landbrug, Aulum
Animan har gjort, at det har været nemmere at sove roligt om natten.
Flemming Eriksen, Planteavler, Langeland
BirdAlert<sup>®</sup> – hjernen bag skræmmeværktøjerne

BirdAlert® – hjernen bag skræmmeværktøjerne

Den lille gule boks styrer og regulerer sine tilsluttede skræmmeværktøjer så de virker optimalt. BirdAlert® sikrer, at de straks retter sig mod potentielt skadevoldende fugle, der kommer indenfor rækkevidde. Og BirdAlert® kan sørge for, at skræmmeværktøjerne bevarer deres effekt uge efter uge, år efter år.

BirdAlert® giver varig virkning

Virkningen af traditionelle skræmmeværktøjer svækkes oftest af vanedannelse. Fugle kan hurtigt vænne sig til stimuli så de stort set mister deres effekt. BirdAlert® er udviklet specielt til at imødekomme denne udfordring. BirdAlert® kan variere påvirkningernes intensitet og rækkefølge, så tilvænning helt kan undgås! Når BirdAlert® registrerer en af de skadevoldende fuglearter, den er sat til at "holde vagt" mod, iværksætter den straks et skræmmeprogram rettet mod netop den art. Programmet varierer de tilknyttede skræmmeværktøjers rækkefølge. Suppleret med det store indbyggede bibliotek af lydoptagelser i BirdAlert®, forbedrer "den gule hjerne" effekten af alle tilkoblede skræmmeværktøjer radikalt.

Mere fremtidssikring

I fremtiden vil systemet kunne afvise endnu flere forskellige arter og give mulighed for en endnu bredere vifte af skræmmeprogrammer. BirdAlert® boksen er forsynet med fem porte. Her kan tilsluttes forskellige skræmmeværktøjer, f.eks. gaskanoner og højtalere. Der er desuden porte for opkobling af solcelle eller/og eksternt batteri for strømforsyning. Vi forventer, at BirdAlert® inden længe også vil kunne arbejde med f.eks. rovfugledrager, lasersystemer og oppustelige fugleskræmsler. Det vil ikke kræve køb af ny boks. Udvidelser vil komme i form af opdatering af "hjernens" software. For flere detaljer, klik her for brugsanvisning.
Integrationer Læs mere

Udvalgte integrationer

Modtag vores nyhedsbrev