Dyrehold

Enhver med fritgående dyr eller dyr i udendørs bure påføres ofte betydelige tab af fugleangreb. Fugle defækerer i dyrenes foder og æder af det, hvilket udover det direkte tab også øger risikoen for sygdomme. Det er vigtigt at sætte ind før særligt måger og stære når at etablere sig. (Har de først bygget rede, er det typisk først muligt at skræmme dem væk, når ynglesæsonen er ovre.)

Tab og risici minimeres, hvor BirdAlert® styrer skræmmeværktøjerne. BirdAlert® reagerer, straks fuglene ankommer, og holder området frit, så de skadevoldende fugle ikke når at etablere sig.

Opdager tilstedeværelsen af fugle og skræmmer dem væk

Ud fra deres unikke lyd identificerer BirdAlert® øjeblikkeligt fuglearterne måge, råge, gås eller stær. Inden for få sekunder vil de ankomne fugle blive mødt af sekvenser af artsspecifikke skræmmelyde – evt. sammen med andre tilkoblede skræmmeværktøjer. Og du kan se, hvad du undgår for pengene: Den gratis BirdAlert-app kan vise på din telefon hvor tit, der har været fugle tilstede, og hvornår.

Fugle bliver ved med at flygte for BirdAlert®

De fleste skræmmeværktøjer har et stort problem: Fuglene vænner sig hurtigt til dem. Og så er de stort set nytteløse. Med BirdAlert® bliver dine skræmmeværktøjer ved med at virke. BirdAlert® har et stort indbygget bibliotek af lydoptagelser, der retter sig specifikt mod de måger, råger, gæs eller stære, der nærmer sig. Boksen kan styre op til fem skræmmeværktøjer*. Og BirdAlert® kan variere påvirkningernes rækkefølge, så tilvænning helt undgås.

Et stærkt system bliver endnu stærkere

BirdAlert® øger effekten radikalt for alle tilkoblede skræmmeværktøjer ved at variere påvirkningernes rækkefølge. Systemet “holder vagt” og afviser generende fugle straks de ankommer. Alt efter de tilsluttede værktøjer, fås en bred vifte af skræmmeprogrammer tilpasset konkrete problemstillinger. Og systemet bliver fortsat stærkere. Vi forventer, at BirdAlert® inden længe også vil kunne arbejde med f.eks. rovfugledrager, lasersystemer og oppustelige fugleskræmsler. (Udvidelser vil komme i form af opdatering af systemets software. Du skal ikke købe ny boks.)

Se eksempler…

Referencer  

Før vi fik Animan, oplevede vi store problemer med måger og at holde fjerene ude af vores lagerhaller. Det var et problem i forhold til fødevaresikkerheden. Animan har gjort, at vi ikke længere oplever problemer med fugle og redder på taget.
Claus Willesen, Dansk Supermarked, Aarhus
Vi har gode erfaringer med BirdAlert®. Vi bruger BirdAlert® til at holde gæs og råger væk fra vores marker. Vores marker bliver brugt til forsøg med nye sorter hvor det er fatalt hvis gæs eller råger forsager skader på afgrøderne. derfor beskytter vi markerne med BirdAlert®
Olav Høegh, VKST Field Trials
Vi startede med at købe 3 BirdAlerts for at afprøve det ved 3 af vores afdelinger. Vi er glade for BirdAlert og den har god effekt med at holde måger og råger væk. Efterfølgende har vi købt yderlige BirdAlerts til flere af vores lokationer.
Morten Christensen, Ejner Hessel A/S
Vi har afprøvet BirdAlert i en af vores juletræskulturer, og vi har haft stor fornøjelse af boxen - vores skader er blevet halveret, og jeg kan kun anbefale BirdAlert.
Jes Nielsen, Clausholm Slot
Jeg plejede at tabe op til 15% af mine afgrøder før jeg købte Animan 3. Med Animan 3 blev mit tab reduceret til mindre end det halve. Animan var en god investering allerede efter første sæson.
Orla Jensen, Landbrug, Svendborg
Animan var en god investering og jeg ser frem til BirdAlert.
Peter Jensen, Skive
Jeg kan kun anbefale det, da det foregår på en human måde, det stresser fuglene og det kan bruges i en lang sæson. Kombinationen har fungeret rigtig fint for os.
Adm. Direktør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord
Oplevelsen har været utrolig positiv, der er ikke nogen der lægger mærke til, at de står der. Vi har kun hørt fuglestemmer engang imellem, og det har sådan set været det.
Torben Brødbæk, Økologisk majs-landbrug, Aulum
Animan har gjort, at det har været nemmere at sove roligt om natten.
Flemming Eriksen, Planteavler, Langeland
BirdAlert<sup>®</sup> – hjernen bag skræmmeværktøjerne

BirdAlert® – hjernen bag skræmmeværktøjerne

Den lille gule boks styrer og regulerer sine tilsluttede skræmmeværktøjer så de virker optimalt. BirdAlert® sikrer, at de straks retter sig mod potentielt skadevoldende fugle, der kommer indenfor rækkevidde. Og BirdAlert® kan sørge for, at skræmmeværktøjerne bevarer deres effekt uge efter uge, år efter år.

BirdAlert® giver varig virkning

Virkningen af traditionelle skræmmeværktøjer svækkes oftest af vanedannelse. Fugle kan hurtigt vænne sig til stimuli så de stort set mister deres effekt. BirdAlert® er udviklet specielt til at imødekomme denne udfordring. BirdAlert® kan variere påvirkningernes intensitet og rækkefølge, så tilvænning helt kan undgås! Når BirdAlert® registrerer en af de skadevoldende fuglearter, den er sat til at "holde vagt" mod, iværksætter den straks et skræmmeprogram rettet mod netop den art. Programmet varierer de tilknyttede skræmmeværktøjers rækkefølge. Suppleret med det store indbyggede bibliotek af lydoptagelser i BirdAlert®, forbedrer "den gule hjerne" effekten af alle tilkoblede skræmmeværktøjer radikalt.

Mere fremtidssikring

I fremtiden vil systemet kunne afvise endnu flere forskellige arter og give mulighed for en endnu bredere vifte af skræmmeprogrammer. BirdAlert® boksen er forsynet med fem porte. Her kan tilsluttes forskellige skræmmeværktøjer, f.eks. gaskanoner og højtalere. Der er desuden porte for opkobling af solcelle eller/og eksternt batteri for strømforsyning. Vi forventer, at BirdAlert® inden længe også vil kunne arbejde med f.eks. rovfugledrager, lasersystemer og oppustelige fugleskræmsler. Det vil ikke kræve køb af ny boks. Udvidelser vil komme i form af opdatering af "hjernens" software. For flere detaljer, klik her for brugsanvisning.
Integrationer Læs mere

Udvalgte integrationer

Modtag vores nyhedsbrev